maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mielenosoitus Arktista öljynporausta vastaan


Viime perjantaina 600-800 kävelijää ja melojaa osoitti mieltään Helsingissä arktista öljynporausta ja valtionyhtiön Arctica Shippingin osallistumista vastaan. Miten tämä liittyy pyhiinvaellukseen tai Pariisin kokoukseen?Pyhiinvaellus on matka jonkin moraalisesti tai hengellisesti tärkeän asian puolesta. Arktinen alue, sen luonto ja arkisista alueista riippuvaiset alkuperäiskansat ovat moraalisesti tärkeitä asioita. Arktinen luonto on arvaamaton ja haavoittuvainen. Sen olosuhteet eivät ole öljynporaukselle otolliset. Se ei kestä öljyvahinkoa. Meillä on moraalinen velvollisuus suojella arktista.

Pariisissa järjestetään YK:n ilmastokokous marras-joulukuun vaihteessa. Kokouksessa päätetään ilmastonmuutoksen torjumiseen ja sopeutumiseen liittyvistä toimenpiteistä. Arktisen öljyn poraaminen ei auta ilmastomuutoksen torjunnassa. Arktinen öljy tulee jättää maahan, jotta maapallon lämpeneminen saadaan pysäytettyä ennen suurempaa katastrofia. 

Kiinnostus ja huoli maapallon tilasta ja halu vaikuttaa planeetan tulevaisuuteen ajaa meitä osoittamaan mieltämme ja toimimaan. Tulemme jatkamaan vaikuttamistyötä mm. syyskuun kansainvälisenä toimintapäivänä ja kolmipäiväisessä Power Shift –tapahtumassa Otaniemessä. COP21-kokous Pariisissa on yksi välietappi matkalla kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Työ jatkuu sen jälkeenkin ja meitä kaikkia tarvitaan kertomaan millaisen tulevaisuuden haluamme.

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti