maanantai 25. toukokuuta 2015

Ilmaston puolesta kesälläkinPyhiinvaellukset kohti Pariisia jatkuvat kesälläkin. Tulossa on mm. Pyörällä Pariisiin! –pyöräretki Tuusulaan.  Malmin seurakunnan ympäristötyö vapaaehtoisineen järjestää pyöräretken Malmin kirkolta Tuusulaan lauantaina 13.6. klo 9. 

IlmastoX-somekampanjassa otetaan kuva, jossa on X merkkinä siitä, että nyt saa riittää – on ratkaisujen aika ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Postaa kuva Instagramiin, Twitteriin tai Facebookiin merkillä #ilmastoX ja olet mukana Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjassa. Muista myös allekirjoittaa vetoomus ympäristöministeriön säilyttämiseksi.

Helsingissä on tiedossa Vapautetaan Helsinki hiilestä –kansainvälinen toimintapäivä 30.5. Toimintapäivässä kokoonnutaan yhteen lauantaina 30. toukokuuta kello 14 Sörnäisten rantatiellä mattolaiturin kohdalla. Toimintapäivä on matalan kynnyksen tapahtuma, jonka sanomana on, että Hanasaaren hiilivoimalan lähtölaskenta on käynnistettävä nyt. Mukana tempauksessa ovat Greenpeace Suomi, Ilmastovanhemmat, Maan ystävät ja 350 Suomi.

Heinäkuukaan ei ole vapaa toiminnasta. Pelasta Arktis –meidän murtajat irti ilmastotuhosta! –mielenosoituksessa marssitaan yhdessä 3. heinäkuuta Helsingin Kansalaistorilta kohti Katajanokkaa ja Arctia Shippingin pääkonttoria ja vaaditaan suomalaiset jäänmurtajat irti Shellin porauksista ja ilmastotuhosta.

Syksyn kansainvälinen toimintapäivä on 27.9. Mukaan on tulossa ainakin koko Power Shiftin osallistujaporukka. Power Shift pidetään 25.–27.9. Otaniemen Design Factoryssa. Power Shiftiin voit ilmoittautua jo nyt.

Seuraamalla meitä Facebookissa pysyt kärryillä näistä ja muista kesän ja syksyn pyhiinvaelluksista ja toimintapäivistä. Aktiivista kesää!

- Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti