perjantai 13. maaliskuuta 2015

Miksi minä, miksi me?
Miksi haluan olla osa Pyhiinvaellus Pariisiin -kampanjaa ja laajempaa kansainvälistä, Pariisin ilmastokokoukseen suuntautuvaa kampanjointia? Miksi meidän pitäisi toimia nyt?

Suurin osa ihmisistä on kiinnostunut tulevaisuudesta. Iso osa suomalaisista mm. kannattaa uusiutuvaan energiaan siirtymistä. Suomi on kuitenkin pieni ja vähäväkinen maa ja yksittäisen ihmisen tekojen vaikutus on vain pisara valtameressä. Miksi siis minä haluan tehdä jotain, miksi haluan olla osa kansainvälistä ympäristöliikehdintää? Siksi, että ilmastonmuutoksen torjuminen muuttaa jo nyt maailmaa ja tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Japanissa satsataan nyt vetyautoihin. Pariisissa kärsitään ilmansaasteista ja diesel-ajoneuvojen pienhiukkaspäästöistä, mutta asialle uskalletaan siellä myös tehdä jotain! Afrikassa torjutaan ilmastonmuutosta, sopeudutaan siihen sekä tehdään hyvää yhteisöissä. Amerikkalaiset haluavat äänestää poliitikkoja, jotka toimivat ilmaston puolesta

Minä haluan toimia siksi, että minulla on valta! Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristötaloussuunnittelija Johanna af Hällström sanoi sen hyvin: "Jos kyseenalaistamme ja uskallamme kysyä ympäristökriteerien mukaisia tuotteita, kyllä siihen tullaan vastaamaan. Markkinat tuottavat sen, mitä saadaan kuluttajille myytyä". 

Haluan toimia siksi, että valtameri koostuu pisaroista.
Siksi, että elämä koostuu valinnoista.
Siksi, että matka, joka johtaa suureen muutokseen koostuu pienistä askelista.
Siksi, että me koostumme joukosta yksilöitä, jotka haluavat muutosta ja jotka ovat valmiita tekemään valintoja, vaikka ne tuntuisivatkin vain pisaroilta valtameressä.
Siksi, että olen kiinnostunut tulevaisuudesta, jota luodaan nyt! 

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti