torstai 15. lokakuuta 2015

Kaarnaveneitä ja vaellusta myrskystä paisteeseenKallion seurakunta järjesti tänä vuonna Helsingin seurakuntayhtymän ympäristöpäivän Pyhiinvaellus Pariisiin –teemalla. Ilmastopyhiinvaellus lähti Kalasatamasta keskeltä tietyömaata ja kulki Sörnäisten rannan kautta kohti Kalliota ja Alppilaa.


Matka alkoi tuulessa ja tuiverruksessa. Kulkiessamme alkoi aurinko kuitenkin paistaa ja lämmittää meitä ilmastopyhiinvaeltajia. Välillä pysähdyimme kuulemaan ilmastopyhiinvaelluksen taustoista ja matkaa taitoimme laulaen Ida Heimosen hienoa Kohti Pariisia -laulua. 

Mukana vaelluksella oli myös "ilmastokoira".
Matkan varrella lähetettiin kaarnaveneillä toivon viestejä kohti Pariisia ja YK:n ilmastoneuvotteluja. Kaarnavenemateriaalit kuljetettiin kirjastosta lainatulla taakkapyörällä.
 


Kaarnaveneiden taustalla näkyy Helenin hiilikasa Hanasaaren voimalalla, josta luopumisesta Helsingin kaupunginvaltuusto päättää tänä syksynä.

Kallion seurakunnan järjestämä ilmastopyhiinvaellus keräsi noin 50 ilmastosta kiinnostunutta vaeltajaa. Mukaan liittyi kulkijoita myös reitin varrelta. Pyhiinvaellus Pariisiin -tapahtumiin on osallistunut tuhansia vaeltajia ja kilometrejä on kuljettu yhteensä noin 10 000. Ilmastopyhiinvaellukset jatkuvat vielä tämän syksyn aina joulukuun alkuun ja COP21-kokoukseen asti. Tervetuloa mukaan!


- Elina

1 kommentti: