maanantai 23. helmikuuta 2015

Vaeltamisesta

Pyhiinvaellus on matka, joka muuttaa meitä. Pyhiinvaelluksen ensisijainen tarkoitus ei ole rentoutua, nauttia tai saada uusia elämyksiä, vaan tehdä parannusta, syventyä olennaiseen tai kulkea kohti Jumalan suurempaa tuntemista. Itse matkanteko on myös vähintään yhtä tärkeä kuin päämäärä.
Ilmastonmuutos kutsuu meitä vaellukseen kohti uutta, sillä viime vuosikymmenien runsaasti kuluttava elämäntapa ei voi jatkua samanlaisena. Vaelluksen kohteena on kestävä elämä, joka ei ole pois muilta ihmisiltä, muilta lajeilta tai tulevilta sukupolvilta.
Tämän symbolisen, koko elämän kestävän vaeltamisen lisäksi meitä kutsutaan tänä vuonna vaeltamaan myös konkreettisesti. Loppuvuodesta pidetään Pariisissa ilmastokokous, josta  riippuu paljon. Tämän vuoden aikana tullaan näkemään varmasti paljon kampanjoita ja vetoomuksia siitä, että tarpeeksi suuria päätöksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi saataisiin tehtyä. Pyhiinvaellus Pariisiin kokoaa kristittyjä esittämään oman vetoomuksensa ilmaston puolesta. Vaelluksia tehdään eri maissa, pidempiä ja lyhyempiä - lopulta Pariisiin suuntautuvia. 
Siis vaellamme sekä ilmaistaksemme tahtomme ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, että muuttuaksemme itse. Muuttakoon matka meitä, niin että voisimme oppia elämään kevyemmin ja kunnioittavammin maapallolla ja jättää sen elämäntavan perinnöksi jälkeemme tuleville.
Jumala ei odota meitä matkan päässä vaan on kanssamme kun vaellamme.
Piia Rytilä
A Rocha - Kristityt luonnon puolesta ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti